Tajomstvá zdravia 238. – Plytvanie

Svetový deň pohybu, ale debata sa skĺzla ku plytvaniu potravinami, napriek tomu, koľko krkov je hladných, tak až 50% potravín sa vyhadzuje.
Následne sme túto tému o prebytku a vyhadzovaní potravín rozšírili aj o iné veci, ktoré ľudia kupujú úplne zbytočne, len preto, aby boli lepší od suseda.
Povedali sme si aj o tom, ako poslednú dobu napriek všetkým tým vymoženostiam, ktoré nám šetria čas, tak všetci majú toho času akosi menej.
Prvá poslucháčka mala problém s trávením a polyp na žlčníku, ktorého uvažovala, či sa má zbaviť. Na to sme vysvetlili, že napätia sa treba zbavovať, aby nás nepoškodzovalo.
Ďalšia otázka nás zaviedla ku fermentovanej zelenine a pickles. Tiež sme rozobrali rôzne miso pasty a ich použitie a výhody. Peter Planieta nám tiež vysvetlil, čo je to kondiment.
Opäť sme tiež vysvetlili, ako sa robí nakladaný cesnak. Prezradili sme aj ako funguje šokovanie strukoviny pri varení a tiež ako ich dochutiť.
Dozviete sa tiež niečo nové o bobkovom liste. Opäť tu bol polyp, ale tentokrát na hrubom čreve. Ďalší problém bola kyselina močová a potom už len nedostatok času, takže ostatné otázky sme odložili na ďalší diel.

ZDIEĽAJTE RELÁCIU

Pridaj komentár